Vreau Ca$$a Loco in concert
 
From Vodafone with love! (02-11-2007)

Celebra companie de telefonie mobila ce a cumparat Connex acum cativa ani a incercat sa rasplateasca publicul roman cu patru evenimente importante in ultimii doi ani. Depeche Mode si Rolling Stones la Bucuresti, Shakira la Timisoara si acum mai bine de o saptamana Beyonce la Cluj. Ce au avut in comun aceste actiuni in afara de faptul ca au fost in Romania si au continut nume de prim-plan din show bussinesul mondial? Simplu. Proasta, daca nu execrabila organizare. Si va readuc in atentie doar cateva aspecte: la Depeche Mode bauturile racoritoare erau calde asa ca berea si ice-tea-ul erau servite la temperaturi de 25-30 de grade, la Rolling Stones se sta pentru un pahar de apa plata sau minerala minim 45 de minute, iar la Cluj concertul Beyonce a fost tinut intr-un spatiu potrivit pentru NIMIC. Iesit din uz pentru fotbal (ramas totusi pentru ca traim in tara compromisurilor), stadionul Ion Moina a fost unicul loc gasit de Vodafone pentru acest show. Lista ar putea continua la nesfarsit insa sunt convins ca se pregateste deja un articol-replica in care sa se de-a vina pe Emag!c sau Fundatia Phoenix, cei ce au intermediat venirea artistilor, pe vreme, pe cei care vindeau cola si bere, pe… Ceausescu si in nici un caz nu se asuma vina evidenta si repetata. Vreau sa le spun domnilor si doamnelor de la Vodafone ca in momentul in care se anunta in toata media ca “Vodafone prezinta…” vina ca iese bine sau rau, e a lor. Responsabilitatea pentru esecuri este deasemenea a lor. Iar daca eu si ceilalti 150.000 de spectatori prezenti la cele patru evenimente plecam satisfacuti si de altceva decat prestatia artistica era binenteles si meritul lor.
La Cluj mi-am luat bilet pe gazon, ca si la celelalte evenimente. Nu am sunat sa cersesc invitatii sau “pass-uri Vip”. M-am prezentat la una dintre portile de acces si am fost directionat aiurea. Am aterizat in “tribuna vip” si speriat de perspectiva ca o adiere de vant mai puternica ar prabusi stadionul am mers la una dintre porti si I-am rugat sa imi de-a voie sa merg pe gazon unde aveam si bilet. Inaintea mea au trecut vreo 20 de persoane si ma gandeam ca nu e nici o problema atat timp cat “gazonul” (transformat de ploaie in mocirla) era ocupat in procent de maxim 30%. Astfel nefiind pericol de aglomerare si accidente nedorite. Paznicii mi-au explicat amabili ca nu au voie sa ma lase pe mine si celelalte patru persoane ce ma insoteau sa trecem. De ce?! Nu faceam rau la nimeni, nu aveam nici cutite, nici carabine la noi iar eventualele oua si rosi cu care poate ei credeau ca o sa aruncam in Beyoce erau sublime dar inexistente. Cum de ce!? Asa au zis oamenii de la Vodafone. A venit intr-un timp si un domn de la Vodafone, a vorbit intr-un limbaj de lemn ireprosabil: NU AVETI VOIE! L-am intrebat daca SFOARA cu care era legata usa e o parte din Vodafone si daca asa I-a invatat sa se descurce pe moment sau nu au voie si sa gandeasca instant. Raspunsurile au fost total drepte si nu au facut decat sa mareasca tensiunea si dezamagirea.
Inchei cu speranta ca din articolul asta cine trebuie de la Vodafone o sa traga concluziile cele mai bune si nu o sa reactioneze ca un copil de 12 ani care isi chema si verisorul si o pun de o bumbaceala. Pe de alta parte sper ca o sa am semnal pe Vodafone in continuare (de dorit si in centrul Bucurestiului unde cade intr-o veselie) iar abonamentul meu nu va avea nimic de suferit!
PS: apropo de abonament. Am citit un titlu de pe un pliant Vodafone: “Esti european, comunici in euro”. Prost inspirat, de-a dreptul jenant. Dar ridica totusi o intrebare: Pana acum ce eram? Americani? De ne puneati sa platim in dolari?? Ahh! Acum cativa ani era bine pentru ca dolarul valora mai mult si implict profitul mai mare. Nu v-ar fi placut sa “fim europeni” (Vodafone Style) si atunci?


» toate stirile