Vreau Ca$$a Loco in concert
 
Comunicatul Saptamanii - Scrisoare catre Vasile (03-08-2007)

Motto: “In orice loc poti sa intalnesti cate un “Vasile” – Ca$$a Loco
Draga nene Vasile, iti scriu eu Loredan din neamul lui Parhontu, vecinul tau din Spermezeu. Vreau sa iti spun ca sunt bine, sanatos (ma doare spatele si mi-am rupt o mana), sanatate ce ti-o doresc si dumitale!
Imi aduc aminte ca si cum ar fi fost ieri cum te-am cunoscut! Lucram la un post de radio iar dumneata erai functionar la Inspectoratul pentru Nu-Stiu-Ce. Erai umil, vorbeai la persoana treia si transpirai abundent de emotie. Te-am linistit explicandu-ti ca microfonul nu musca si ca la radio nu te vede nimeni cand te scarpini in nas. Au trecut cativa ani, ai continuat cu succes sa fii un anonim, te-ai ingrasat si cu greu mai ridicai la gura bucatile de slanina cu ceapa, ce le serveai la micul dejun, pranz si cina. Usor nu ti-a fost, te inteleg. Pana la urma soarele ti-a iesit pe strada. Niste baieti destepti au remarcat ca nu vorbeai aproape nimic, ca atitudine nu aveai asa ca ti-au propus candidezi la un post de sef! Oamenii te-au ales pentru ca fata ta le amintea de cea a lui Ceausescu, iar kilogramele in plus de comisarul Piedone. Mai pe intelesul dumitale pareai de treaba.
Ai devenit sef si pe zi ce trece incepeai sa inveti tot mai multe. Ca sefu’ trebuie sa ignore, sa faca pe desteptul, sa dea din picioare si din gura nemultumit, sa faca orice pentru el si sa-si umileasca subalternii. Mai presus de astea ai inceput sa iti neglijezi slujba si sa mergi des peste hotare in delegatii si plimbari, sfidand pe toata lumea. Ce mai, un sef in adevaratul sens al cuvantului!
In 2004 te-am vazut pe strada. Nu te vazusem de 3 ani, de la inaugurarea unui club unde ai cerut o “placinta cu de toate”, adica o pizza. Cand m-ai remarcat, probabil ca te-au napadit amintirile si ti-au dat lacrimile. M-ai luat in brate si te-ai sters de camasa mea, apoi m-ai sarutat umed pe obraz. M-a miscat sa stii acel moment. M-a miscat pana la prima farmacie de unde mi-am luat un antibiotic. Ai ramas in functie, lumea te iubea, ti-ai bagat mana pana la umar si oamenii te iubeau si mai mult.
Ti-am scris acum sa te anunt ca am fost la baba Victorie si mi-a zis ca a vazut in stele ca e ultimul an in care esti sef. Ca e cam gata, ca s-a terminat, ca ar cam trebui sa iei acum ce mai poti si sa te pregatesti de ce va urma… Ca na, stii cum e… Pamantul e rotund, viata are diferite aspecte!
Altfel iti doresc sa fii sanatos si atentie la scari!

Observatie:

Orice asemanare cu un personaj real e pur intamplatoare. Consideram ca fiecare dintre noi cunoaste cate un “Vasile” de acest gen si ca descrierea e pur generala.


» toate stirile